Meer overheidsopdrachten winnen?

Eerste hulp bij aanbesteden

Voor wie: bidmanagers, tendermanagers, salesmanagers en nieuwkomers op de markt van aanbestedingen
Duur: 1 dag van 9.30 tot 16.30 inclusief lunch
Deelnemers: maximaal 12 deelnemers
Datum: 12 april, 27 juni, 8 oktober
Prijs: € 630,00 per deelnemer, exclusief BTW

Overheidsopdrachten. Wie zou ze niet willen hebben? Met een orderportefeuille van ruim 70 miljard euro per jaar is de overheid is een aantrekkelijke klant voor het bedrijfsleven. Toch hebben veel bedrijven moeite om zaken te doen met de overheid omdat het al snel uitdraait op een (Europese) aanbestedingsprocedure. Wie onbekend is met de regels, ziet al snel op tegen het traject van inschrijven op aanbestedingen. Aanbestedingen hebben namelijk een slechte naam. De procedures zijn traag en star en er is geen normaal gesprek over maatwerk mogelijk. Dat frustreert iedere professional die het liefste maatwerk levert. Toch is het ook bij aanbestedingen mogelijk om wel degelijk maatwerk te leveren. De manier waarop u aanbiedt, is alleen anders dan u gewend bent.

Schaken versus dammen

Regulier verkopen aan consumenten of B2B kent een dynamiek die te vergelijken is met een potje dammen; wit begint, zwart wint. Iedere steen kan hetzelfde zetten en wie de meeste dammen scoort, heeft gewonnen. Verkopen aan de overheid is veel meer een schaakspel. Er zijn veel verschillende stukken waarmee je diverse soorten zetten kunt doen. Bovendien is de inzet de hoofdprijs: de koning.

De sleutel tot succesvol inschrijven op aanbestedingen ligt in  een combinatie van slimme strategie, sterke prijsstelling en rake formuleringen. Maar het begint allemaal met basiskennis over de spelregels. Wie de basiskennis mist, zet zichzelf namelijk onherroepelijk buitenspel.

Wilt u ook weten hoe u succesvol kunt inschrijven op aanbestedingen? Zoekt u meer overheden om aan te leveren maar weet u niet waar u de opdrachten kunt vinden? Heeft u moeite met het doorgronden van de uitvraag? Meldt u zich dan nu aan voor onze speciale stoomcursus.

In de stoomcursus inschrijven op aanbestedingen brengen we u op praktische wijze de belangrijkste spelregels van aanbesteden bij. En de slimste trucjes om eromheen te laveren. Waar u als beginnende amateur binnenkomt, loopt u aan het eind van de dag als een professional de deur uit, gewapend met een berg praktisch toepasbare kennis zodat u meteen kunt beginnen met succesvol inschrijven op aanbestedingen.

 

ONDERDELEN VAN DE TRAINING

Aanbesteden, waarom moet het?

1 dag

Wie doet het?

€ 630,00

Waar vind ik opdrachten?

Hoe bepaal ik mijn kansen?

Basisbeginselen van aanbestedingsrecht

Vindplaats van de spelregels

Slimme trucs uit de professionele inschrijfpraktijk

Valkuilen en veelgemaakte fouten

Aanmelden

Training: inschrijven op aanbestedingen

DOCENT