085 06 06 125

Meer overheidsopdrachten winnen?

Eerste hulp bij aanbesteden

Overheidsopdrachten. Wie zou ze niet willen hebben? Maar waar moet je dan beginnen? Met een orderportefeuille van ruim 73 miljard euro per jaar is de overheid is een aantrekkelijke klant voor het bedrijfsleven. Toch hebben veel bedrijven moeite om zaken te doen met de overheid omdat het al snel uitdraait op een (Europese) aanbestedingsprocedure. Wie onbekend is met de regels, ziet al snel op tegen het traject van inschrijven op aanbestedingen. Aanbestedingen hebben namelijk een slechte naam. De procedures zijn traag en star en er is geen normaal gesprek over maatwerk mogelijk. Dat frustreert iedere professional die het liefste maatwerk levert. Toch is het ook bij aanbestedingen mogelijk om wel degelijk maatwerk te leveren. De manier waarop je aanbiedt, is alleen anders dan je gewend bent.

Schaken versus dammen

Regulier verkopen aan consumenten of B2B kent een dynamiek die te vergelijken is met een potje dammen; wit begint, zwart wint. Iedere steen kan hetzelfde zetten en wie de meeste dammen scoort, heeft gewonnen. Verkopen aan de overheid is veel meer een schaakspel. Er zijn veel verschillende stukken waarmee je diverse soorten zetten kunt doen. Bovendien is de inzet de hoofdprijs: de koning.

De sleutel tot succesvol inschrijven op aanbestedingen ligt in  een combinatie van slimme strategie, sterke prijsstelling en rake formuleringen. Maar het begint allemaal met basiskennis over de spelregels. Wie de basiskennis mist, zet zichzelf namelijk onherroepelijk buitenspel.

Wil jij ook weten hoe je succesvol kunt inschrijven op aanbestedingen? Zoek je meer overheden om aan te leveren maar weet je niet waar je de opdrachten kunt vinden? Heb je moeite met het doorgronden van de uitvraag? Meld je dan nu aan voor onze speciale stoomcursus.

In de stoomcursus inschrijven op aanbestedingen brengen we je op praktische wijze de belangrijkste spelregels van aanbesteden bij. En de slimste trucjes om eromheen te laveren. Waar je als amateur binnenkomt, loop je aan het eind van de dag als een professional de deur uit, gewapend met een berg praktisch toepasbare kennis zodat je meteen kunt beginnen met succesvol inschrijven op aanbestedingen.

TenderXL

Bij deze training krijg je toegang tot onze unieke database TenderXL zodat je niet meer hoeft te zoeken naar opdrachten, informatie over concurrenten en beleid. Je login blijft na afloop van de training 3 maanden actief en wordt -behoudens opzegging- daarna omgezet in een jaarabonnement.

 

ONDERDELEN VAN DE TRAINING

Aanbesteden, waarom moet het en wie doet het?

Waar vind ik opdrachten?

Hoe bepaal ik mijn kansen?

Slimme vragen stellen in de inlichtingenronde

Basisbeginselen van aanbestedingsrecht

Beoordelingsmethodieken en hun kansen

Slimme trucs uit de professionele inschrijfpraktijk

Valkuilen en veelgemaakte fouten

Inclusief licentie TenderXL

Aanmelden

Training: inschrijven op aanbestedingen
Datum

DOCENT