085 06 06 125

Sales is geen Public Sales

De overheid als klant

Het bedrijfsleven heeft over het algemeen een gezonde haat-liefde verhouding met de overheid. Ze wil niet met en ze kan niet zonder. Want of u nu de overheid als klant wil, een subsidie wil krijgen of een vergunning nodig heeft, vroeg of laat krijgt u met de overheid te maken. Met aanbestedingen of met andere bureaucratie. En daar soepel mee omgaan, gaat vaak niet vanzelf.

Het tempo en de dynamiek van het bedrijfsleven is onvergelijkbaar met die van de overheid. Daar waar bedrijven voornamelijk op aarde zijn om geld te verdienen, is de overheid er juist om geld uit te geven. Sterker nog; de overheid geeft het geld uit dat u voor ze verdiend heeft. Dat mag niet zo maar. Daarvoor zijn uitgebreide procedures en regels opgesteld. En die regels staan soms ver af van uw dagelijkse praktijk. En van wat u van de overheid wil.

Zaken doen met de overheid is dan ook een vak apart. Wie onvoorbereid op gesprek gaat bij de overheid, loopt vroeg of laat vast in een oerwoud aan regelgeving. En dat is zonde. Want diezelfde overheid is eigenlijk heel voorspelbaar en transparant. U moet alleen even weten waar en wanneer u op moet letten. Sales is geen public sales. Stop dus maar met verkopen. Bij de overheid draait het om beleid. Om het algemeen belang. Pas als u met die begrippen kunt werken, krijgt u de overheid als klant.

Laat de overheid voor u werken

Wilt u de overheid voor in plaats van tegen u laten werken? Ambtenaren in beweging krijgen maar weet u niet hoe? Heeft u geen idee waar u moet beginnen om meer overheden als klant te krijgen? Meldt u dan nu aan voor onze basistraining De overheid als klant. U leert er alle principes die u nodig heeft om aan tafel te komen bij de juiste persoon en om die persoon ervan te overtuigen dat hij moet doen wat u wil.

U leert:
– Hoe de overheid(niet) werkt;
– Waarom de overheid anders werkt dan een bedrijf;
– Hoe u de overheid voor in plaats van tegen u laat werken;
– Welke regels er zijn voor contact met de overheid;

– Hoe u weet wie u moet hebben;
– Hoe u weet of er geld beschikbaar is en hoeveel;
– Hoe u weet welke overheden één op één zaken met u willen doen;

-Wat u wel en niet moet doen als u in een aanbesteding terecht komt

Wilt u leren hoe u de overheid voor u laat werken? Meldt u dan nu aan voor de unieke training die sinds 2009 honderden bedrijven op weg heeft geholpen naar succesvol zaken doen met de overheid. Bij uw aanmelding ontvangt u een kortingsbon voor het boek ‘De overheid als klant’ dat werd geschreven door uw docent.

ONDERDELEN VAN DE TRAINING

Hoe weet ik waar de overheid zich aan moet houden?

Wat mag ik wel en niet in een aanbesteding?

Waar vind ik hoeveel geld er beschikbaar is?

Hoe stel ik een goede lobbystrategie op?

Aanmelden

Training: De overheid als klant
Datum

DOCENT