085 06 06 125

OVER TRIAS POLITICA

De overheid is geen bedrijf

datadriven consultancy

heldere adviezen in duidelijke taal

multidisciplinair team van experts

Trias Politica Advies is in 2009 opgericht door Ireen Boon vanuit de overtuiging dat de overheid en het bedrijfsleven op elkaar zijn aangewezen, maar elkaars taal niet spreken. Daardoor worden over en weer belangrijke kansen gemist. De overheid heeft het bedrijfsleven hard nodig voor het realiseren van beleid. Andersom valt er voor ondernemers veel geld te verdienen aan de overheid omdat zij de grootste inkoper van Nederland is.

Aan Trias Politica zijn specialisten verbonden die hun sporen hebben verdiend op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Wij kennen de structuur van de overheid, haar besluitvormingsprocessen, de stakeholders en de belangen. Met die kennis helpen we bedrijven hun weg te vinden naar een overheidsopdracht, een vergunning of een subsidie. Hoe doen we dat?

Bedrijven leren we te communiceren in de taal van de overheid zodat aanbiedingen en offertes, door de overheid daadwerkelijk worden herkend als de juiste oplossing. Wij beschikken over een unieke database aan overheidsdocumentatie waarmee wij de vraag achter de vraag van aanbestedingen achterhalen, context bieden aan de overheid als klant en waarmee wij als eerste weten wanneer welke opdrachten op de markt gaan komen zodat onze klanten een voorsprong hebben in tijd, voorbereiding en kennis. Bovendien volgen wij toekomstige aanbestedingen op de voet waardoor wij weten wanneer belangrijke beslissingen worden genomen. Onze klanten adviseren wij op maat over de te voeren lobbystrategie in de fase vóór publicatie op TenderNed.

Wij geloven dat zaken doen met de overheid een vak apart is en we zijn ervan overtuigd dat iedereen het kan leren. Daarom hebben wij sinds 2018 ons eigen opleidingsinstituut. Van daaruit verzorgen wij diverse open trainingen en masterclasses op het gebied van public sales. U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

ONZE DIENSTEN

Public Affairs

Public Affairs is het proces van beïnvloeden van overheidsbesluitvorming. Heeft u meer last dan lust van de overheid? Moet wet- en regelgeving anders? Wilt u aandacht voor een specifiek probleem? Wij kennen de weg binnen de overheid en we weten hoe de besluitvorming werkt. U kunt bij ons terecht voor een issue-analyse,  stakeholderanalyse, strategisch advies, gerichte lobby, heldere position papers en nog veel meer.